Στο Παιδικό Μουσείο

Ένα αγαπημένο μέρος της οικογένειας, όπου έχουμε περάσει πολλές Κυριακές είναι το Παιδικό Μουσείο Αθηνών!

Το Παιδικό Μουσείο στεγάζεται στο ωδείο Αθηνών, στην οδό Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄. Είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο με το μετρό από τον σταθμό του Ευαγγελισμού. Είναι ένας πανέμορφος χώρος με δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά πολύ μικρής αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας.

Παιχνιδότοπος

Συγκεκριμένα, για τα βρεφάκια ηλικίας 0-3 ετών υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, που ονομάζεται “Παιχνιδότοπος”. Ο Παιχνιδότοπος είναι εξοπλισμένος με πάρα πολλά παιχνίδια με τα οποία μπορούν να παίξουν και να ανακαλύψουν τα μωράκια. Το αγαπημένο παιχνίδι της κόρης μου σε αυτό το χώρο ειναι το μουσικό χαλάκι δραστηριοτήτων! Μάλιστα, στο χώρο αύτο, γονείς και παιδιά καλούνται να βγάζουν τα παπούτσια τους. Έτσι, τα ευαίσθητα μικρά μας μπορούν να μπουσουλανε και να εξερευνούν το χώρο με τη μέγιστη προστασία και ασφαλεια.

Εκθέματα

Μετά, υπάρχουν διάφορα άλλα “εκθέματα” όπως τα αποκαλούν, όπως χώρος για messy play με σαπούνι και νερό, και χώροι για παιχνίδια ρόλων. Αυτοί οι χώροι περιλαμβάνουν την “Αγορά”, όπου τα παιδιά φτιάχνουν διάφορα μαγαζιά – όπως φούρνος, οπωροπωλείο, κρεοπωλείο κτλ- και αγοράζουν τρόφιμα και είδη για το σπίτι, την “Κουζίνα”, εφοδιασμένη με όλα τα απαραίτητα για να εξασκήσουν τις μαγειρικές τους οικάνοτητες, καθως και το “Χτίζω” όπου τα παιδιά πειραματίζονται με τα οικοδομικά υλικά, κατασκευάζουν δρόμους, σπίτια κτλ.. Τα εκθέματα αυτά ενθαρρύνουν τα παιδιά στο παιχνίδι ρόλων που αφενός τα παιδιά αγαπούν πάρα πολύ, αφετέρου είναι ενα πολύ σημαντικό και χρήσιμο μέσω μάθησης που συμβάλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας τους.

Θεματικές αίθουσες

Παράλληλα, λειτουργούν και διάφορες άλλες θεματικές αίθουσες, όπως έκθεση Το Σπίτι του Παππού και της Γιαγιάς με παλαιά αντικείμενα, χώρος για χειροτεχνίες, ανακύκλωση.

Όλα τα παραπάνω είναι εντελώς δωρεάν! Κατά καιρούς υπάρχουν και κάποια θεματικά εργαστήρια που γίνονται συγκεκριμένες ώρες με κάποια συνδρομή. Για αυτά τα εργαστήτρια θα πρέπει να έχετε δηλώσει συμμετοχή εκ των προτέρων.

Το Παιδικό Μουσείο είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη από τις 11 π.μ. – 7 μ.μ. και από Πέμπτη έως Κυριακή από τις 11 π.μ. – 3 μ.μ. Περισσότερς πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα τους.

Please follow and like us:

Διαβάστε ακόμα: