3 + 1 super gadgets για μωρά από 6 μηνών

Στην ηλικία των 6 μηνών συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές στα μωράκια μας! Αρχίζουν να κάθονται και να στηρίζουν σιγά σιγά την πλατούλα τους και στην ηλικία αυτή γίνεται και η έναρξη των στερεών τροφών! Ενώ τόσους μήνες τρέφονταν αποκλειστικά με γάλα, τώρα αρχίζουν να δοκιμάζουν τις πρώτες τους γεύσεις και να πίνουν νεράκι. Όταν η μικρή μου ήταν σε αυτή την ηλικία ανακάλυψα κάποια πάρα πολύ χρηστικά αντικείμενα – που δεν είχα σκεφτεί καν ότι μπορεί να υπάρχουν! –  και σχετίζονται με την έναρξη των στερεών τροφών. Σας παρουσιάζω λοιπόν 3 υπέροχα gadgets κατάλληλα για μωρά από 6 μηνών!

Διχτάκι ή Θηλή Δοκιμής Φρέσκου Φαγητού

Με το ξεκίνημα των στερεών τροφών, ξεκινάει και ένα μόνιμο άγχος για εμάς τους γονείς: μην πνιγεί το παιδί! Παρ’ όλα αυτά, τα μωράκια μας λατρεύουν να εξερευνούν την τροφή μόνα τους, χρησιμοποιώντας τα χεράκια τους, και να γεύονται αυτούσιες τις καινούριες γέυσεις που δοκιμάζουν.

Όταν ανακάλυψα το διχτάκι φαγητού της munchkin ενθουσιάστηκα! Το διχτάκι αυτό επιτρέπει στο μωρό να δοκιμάζει νεες γεύσεις αλλά ταυτόχρονα να το κρατάει ασφαλές από μεγάλα κομμάτια ή κουκουτσάκια. Ακόμα περισσότερο από εμένα ενθουσιάστηκε η μικρή μου, που γευόταν τα φρούτα και τα λαχανικά από αυτό. Το πίεζε, το δάγκωνε και το μασουλούσε και πάντα κατανάλωνε όλο το περιεχόμενό του, απολαμβάνοντας τη διαδικασία πολύ περισσότερο από ότι το τάισμα με κουτάλι.

Μέσα συνήθως τοποθετούσα κομμάτια φρέσκων φρούτων ή λαχανικά. Έτσι η μικρή έπαιρνε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και στοιχεία – ειδικά τα φρούτα οξειδώνονται πολύ γρήγορα όταν αλέθονται – αλλά και συνήθισε γρήγορα την πραγματική γεύση των τροφών.

Εκ των υστέρων ανακάλυψα ότι υπάρχει και κάτι αντίστοιχο από την mam, η θηλή φαγητού. Στα συν της είναι ότι διαθέτει και προστατευτικό καπάκι, κάτι που δεν διαθέτει το διχτάκι και πάντα με προβλημάτιζε, ειδικά όταν βρισκόμασταν έξω.

Η μικρή μου χρησιμοποίησε το διχτάκι φαγητού γύρω στους 2 με 3 μήνες, μιας και μετά ξεκίνησα να της δίνω κανονικά κομμάτια.

Κυπελλάκι Miracle 360°

Μαζί με τις στερεές τροφές, ξεκινάμε να προσφέρουμε στα μικρά μας και νεράκι. Και εκεί προκύπτει ένα επιπλέον πρόβλημα: πώς να προσφέρουμε το νερό?? Πολλά από τα εκπαιδευτικά ποτηράκια είναι κάπως δύσχρηστα, άλλα στάζουν, άλλα δεν στάζουν μεν, αλλά θέλουν πολύ προσπάθεια από το παιδί για να ρουφήξει, ενώ όσον αφορά αυτά που έχουν καλαμάκι, για πολλά μωρά 6 μηνών είναι αρκετά δύσκολο να μάθουν να πίνουν με το καλαμάκι- η κόρη μου τουλάχιστον άργησε αρκετά να καταφέρει να πιει με καλαμακι – και δύσκολα στο καθάρισμα.

Το εκπαιδευτικό ποτηράκι Munchkin Miracle 360° είναι πραγματικά φανταστικό – πραγματικά από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει ποτέ! Έχει περιμετρικό άκρο 360 μοιρών, το παιδί μπορεί να πιεί από όλη την περίμετρο ενώ το καπάκι κλείνει αυτόματα μόλις το παιδί σταματήσει να πίνει με αποτέλεσμα να μην μπαίνει περισσότερο νερό στο στόμα του παιδιού από όσο αυτό θέλει και να μην πνίγεται με το νερό.

Το παιδί δεν λερώνεται καθόλου και το ποτήρι δεν στάζει ποτέ ακόμα κι όταν το έχετε μέσα στην τσάντας σας!! Επίσης, επειδή το παιδί μπορεί να πίνει από όλη την περίμετρο, όπως από τα κανονικά ποτήρια, υποστηρίζεται η φυσιολογική ανάπτυξη των μυών στο στόμα του παιδιού. Είναι πολύ εύχρηστο και καθαρίζεται πολύ εύκολα, αφού δεν υπάρχουν στόμια ή καλαμάκια που συνήθως είναι δύσκολο να καθαριστούν.

Για το ποτηράκι αυτό πάρχουν εκδοχές με λαβές αλλά και χωρίς. Θεωρώ ότι με τις λαβές είναι πολύ πιο έυχρηστο, μιας και είναι πολύ πιο εύκολο για τα μικρά παιδάκια να το κρατήσουν με τα χέρια τους. Τέλος, βγαίνει σε πολλά και ωραία χρώματα και σχέδια για να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα του μικρού σας! Η κόρη μου έχει το ποτηράκι της παραπάνω φωτογραφίας και την έχει βολέψει πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο και με διαφορά. Το χρησιμοποιεί καθημερινά από 6 μηνών μέχρι και σήμερα που κοντεύει 2 χρονών! Σας βάζω έδω και μερικά επιπλέον σχέδια για να δείτε:

Γυροσκοπικό μπολάκι φαγητού OEM Universal Gyro Bowl

Και ναι! Εκτός από το ποτήρι 360° υπάρχει και το μπολάκι 360°! Αυτό το μαγικό μπόλ φαγητού για μωρά αλλά και πιό μεγάλα παιδιά, περιστρέφεται 360° και δεν ανατρέπεται με τίποτα!
Το Universal Gyro Bowl είναι ένα μαγικό μπολ για το παιδικό φαγητό, για μωρά αλλά και για μεγαλύτερα παιδιά, που δεν επιτρέπει με τίποτα να πέσει κάτω το περιεχόμενο του,
Το μπολάκι περιστρέφεται 360 μοίρες προς όλες τις κατευθύνσεις με αποτέλεσμα η πλευρά με το φαγητό κοιτάει πάντα προς τα πάνω όσο και να ταρακουνηθεί το μπολ.
Τα παιδάκια χαίρονται κρατώντας μαζί τους το φαγητό ή το σνακ τους και εμείς χαιρόμαστε ακόμα περισσότερο μιας και δεν έχουμε το φόβο ότι όλο το περιεχόμενο θα βρεθεί στο πάτωμα.. με ότι αυτό συνεπάγεται..
Το συγκεκριμένο μπολάκι το πήραμε όταν η μικρή ήταν περίπου 8 μηνών και το χρησιμοποιούμε καθημερινά μέχρι και σήμερα!

+1 ..

Καί ένα επιπλέον gadget για μωρά.. Δεν ήξερα να πρέπει να το περιλάβω σε αυτή τη λίστα, μιάς και αφενός μεν δεν σχετίζεται με το φαγητό – είναι super gadget παρ’ όλα αυτα! – αφετέρου το παρήγγειλα μόλις οπότε δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμα. Παρ’ όλα αυτά, επειδή το βρήκα πολύ χρήσιμο και το πρόβλημα το οποίο λύνει είναι πολύ έντονο με την μικρή μου, αποφάσισα να σας μιλήσω και για αυτό. Και θα γίνω πιο συγγεκριμένη ευθύς αμέσως!

Κανάτα για ξέβγαλμα μαλλιών Μunchkin

Δεν ξέρω αν το έχω αναφέρει και παλιότερα, αλλά το μπάνιο για μας είναι ένα καθημερινό μαρτύριο! Παρόλο που της μικρής της αρέσει πολύ το νερό και να πλατσουρίζει, δεν θέλει καθόλου να λούζει τα μαλλιά της, με αποτέλεσμα για πολύ καιρό να μην ήθελε να πλησιάσει καν τη μπανιέρα! Έχω προσπαθήσει με τόσους πολλούς τρόπους να κάνω τη διαδικασία του μπάνιου πιο ευχάριστη που θα μπορούσα να γράψω ένα ξεχωριστό ποστ για αυτό (καλή ιδέα τώρα που το σκέφτομαι :P). Το πρόβλημα όμως ξεκινάει από το ότι την ενοχλούν τα νερά και οι σαπουνάδες που πέφτουν στο πρόσωπο και τα μάτια της όταν ξεβγάζουμε τα μαλλιά! Όσο κι αν έχω προσπαθήσει να μην της ρίξω καθόλου νερό στο πρόσωπο δεν τα  έχουμε καταφέρει, και τη μοναδική φορά που δέχτηκε να βάλει το ειδικό καπέλο για το μπάνιο που αγόρασα, δυστυχώς αυτό δεν δούλεψε όσο καλά περίμενα..

Φαντάζεστε λοιπόν τη χαρά μου όταν τυχαία ανακάλυψα αυτό το ειδικό κύπελο της Munchkin. Το κύπελλο αυτό έχει μεγάλη χωρητικότητα για να μπορούμε να ξεβγάζουμε γρήγορα τα μαλλάκια του παιδιού ενώ έχει μαλακό και ελαστικό χείλος που ακουμπά και προσαρμόζει στο μέτωπο για να κρατά το νερό και τις σαπουνάδες μακριά. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνει το μπάνιο μας πιο εύκολο! Προς το παρόν ανυπομονώ να το δοκιμάσω με τη μικρή μου!

Please follow and like us:

Διαβάστε ακόμα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *