Βιβλία για το κόψιμο της πάνας!

Και το αφιέρωμα στα βιβλία συνεχίζεται!! Σε αυτό το ποστ σας παρουσιάζουμε ενα θέμα που ίσως να σας έχει ήδη απασχολήσει ή θα σας απασχολήσει καποια στιγμή στο μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι οι γονείς περνάμε μαζί με τα μικρά μας κάποια στιγμή από αυτή τη φάση! Το κόψιμο της πάνας!

Και μιας και τώρα που μπήκε η άνοιξη ο καιρός είναι σύμμαχος στο να αφήσουμε τα παιδιά να πειραματιστούν και να επικοινωνήσουμε μαζί τους το κόψιμο της πάνας και την εκμάθηση της τουαλέτας, εχω βρει μερικά βιβλία που μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμα και να βοηθήσουν την επικοινωνία αυτή! Η παρακάτω λίστα λοιπόν περιέχει παιδικά βιβλία για το θέμα αυτό!

Το μαγικό ταξίδι χωρίς την πάνα

Με πρωτότυπη εικονογράφηση και με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο Το μυστικό ταξίδι μου… χωρίς την πάνα αναφέρεται στην περίοδο που το παιδί πρέπει να αποχωριστεί την πάνα του. Με πρωταγωνιστή τη φαντασία του παιδιού σκοπεύει να το βοηθήσει να εγκαταλείψει την πάνα με μεγαλύτερη ευκολία.

Ντο ρε μι γιο γιο!

Ένα καταπληκτικό μουσικό βιβλίο, πάνω απ’ όλα πολύ αστείο,που βοηθά τους γονείς να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους στη χρήση του γιογιό. Η ορχήστρα κάνει πρόβες για τη μεγάλη μέρα! Ο μαέστρο Πιγκουίνι οδηγεί κάθε ζωάκι στο γιογιό του και δίνει τις τελευταίες οδηγίες.
Καθίστε αναπαυτικά στο γιογιό σας, κρατήστε τα αφτιά σας ανοιχτά –και τη μύτη σας κλειστή– και απολαύστε… τη μουσική!

Τικ και Τέλα – Η λιμνούλα

Μια τρυφερή ιστορία για παιδιά που μαθαίνουν να πηγαίνουν μόνα τους στην τουαλέτα. Ο Τικ και η Τέλα περνάνε τόσο καλά, που ο Τικ ξεχνάει να πάει στην τουαλέτα. Τότε εμφανίζεται μια λιμνούλα στο πάτωμα. Ωχ!
Διάβασε πως καταφέρνουν οι δύο φίλοι να ξεπεράσουν την αμηχανία του Τικ.

Ο Τίμος μαθαίνει το γιογιό

Μια ιστορία, πολλά παιχνίδια και ένα χάρτινο παιχνίδι τύχης!

Αντίο, πάνα!

Ένα διασκεδαστικό βιβλίο για παιδιά που μαθαινουν το γιογιο! Η Ρένα μαθαίνει στον μικρό της αδελφό Μίμη να χρησιμοποιεί το γιογιό. Ακολούθησε κι εσύ τις οδηγίες της, παρέα με τον Μίμη, και… καλή επιτυχία!

Εδώ βέβαια να συμπληρώσω ότι εάν το παιδί δεν είναι έτοιμο να αποχωριστεί την πάνα του, κανένα από τα παραπάνω βιβλία δεν θα βοηθήσει. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιέζουμε το παιδί, παρά μόνο να του δείξουμε τον τρόπο, και όταν αυτό είναι έτοιμο να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει μια χαρά 🙂 Και μέχρι τότε, μπορούμε απλά να απολαμβάνουμε μαζί του τα βιβλιαράκια ..

Please follow and like us:

Διαβάστε ακόμα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *